maanantai 21. toukokuuta 2012

Some hot stuff baby!


On hikoiluttava, sadetta enteilevän nihkeä ilma ja edessä lepää valtava pressulla peitetty epämääräinen kasa, joka kätkee sisälleen vanhojen lavasteiden rippeitä, lahonneita lautoja, styroksilevyjä, homeisia kankaita ja kaikenlaista sälää, mitä ei ennalta osaisi aavistaakaan. Tämä kasa pitäisi purkaa ja sen jälkeen vielä tuo, tuo ja tuo kasa. Keittiö, puvustamo ja tanssilava täytyy myös siivota. Aikaa yksi päivä.


Siivouspäivämme Ainolassa oli kuin koko projekti pienoiskoossa: edessämme oli mahdottomalta tuntuva tehtävä, jota kukaan ei olisi pystynyt suorittamaan yksin. Jokainen antoi silti sinnikkäästi oman panoksensa, ja yhdessä taakka olikin kevyt kantaa. Päivän päätteeksi Ainolanrannassa koreili valtava kokko, joka juhannuksena syttyy niin hurjaan roihuun, että jokaisen katsojan sielu ja sydän varmasti lämpenee sitä katsellessa. Vaikka kaikki kohtaukset ovat vielä levällään ja tekemistä riittää joka suunnassa, alan olla koko ajan varmempi siitä, että spektaakkelimme tulee olemaan vähintään yhtä suuri roihu!

Kuten treenaamiseen, myös siivoamiseen saimme voimia mahtavasta musiikista, joka innosti jamittelemaan raskasta työtä raataessa. Ain laulain (ja tanssien) työtäs tee! Kun taustalla soi Circle of life ja raahasimme yhdessä mäkeä ylös roskaa täynnä olevaa satojen kilojen painoista pressua,  koin luovuusvalaistuksen ja päätin kirjoittaa meille tunnuslaulun. Se tsempatkoon meitä kohti ensi-iltaa sateisinakin päivinä.Tie Ainolaan

Circle of life -sävelellä, san. Hanna Haapanen (Anneli Saariston Elämän tie -sanoja mukaillen)

Saavut tanssija kun tähän Ainolaan
ja sateinen sää ahdistaa
On siivottavaa, paljon treenattavaa
Aika tää siihen ei riitäkään

Mutta toinen toiseltaan
enemmän aina voimia saa
Antti kumppaneineen meitä johdattaa
Vie mukanaan kohti ensi-iltaa

Se on tie Ainolaan
ja käyt tanssimaan
läpimeno onnistuu
ja toivon saat
paikan jokainen lavalta jo löytää
aina uudelleen
käy tie Ainolaan

Se on tie Ainolaan
kohti ensi-iltaa
läpimeno onnistuu
ja toivon saat
paikan jokainen lavalta jo löytää
aina uudelleen
käy tie Ainolaan


Teksti: Hanna Haapanen
Kuvat: Aapo Kahilainen

1 kommentti:

  1. Ahhahah mahtava "käännös"! :DDDD Osuvasti olet kirjoittanut, peukkuja sille... ensi treenejä odotellessa!

    VastaaPoista