keskiviikko 23. toukokuuta 2012

"Varmaan pylly pyyhkimättä, talkkaamatta"


Kuukausi ensi-iltaan. Upea juhannuskokko on jo kasaantunut Ainolanrantaan kramppilaisten reippailun tuloksena. Kesäteatterin näyttämöllä inspiroivat lavastetelineet on jo kasattu ja kohtauksia alettu asettaa näyttämölle. Yläkaupungin Yö sai maistiaisia Romeosta ja Juliasta, markkinointi pyörii ja liput ovat jo myynnissä. Täysi pöhinä on siis käynnissä.


Täydestä pöhinästä kertoo myös se, etten enää yhteenkään aamuun saa herätä ilman, että joku Romeoon ja Juliaan sävelletyistä kappaleista rullaa jatkuvalla syötöllä mielessä. Kuka muistaa Ally McBealin ja päivän teemabiisit? R&J:n kappaleet toimivat oman toukokuuni teemabiiseinä. Viime perjantai oli... sanotaanko haastava. Sen teemabiisi kuului näin: "Raskaat jalat, raskas pää, ilma liian raskasta on hengittää". Lauantaina jankutin: "Tyttö vielä naama puuteritta, tukka kiharatta, mekko valkkaamatta..." - ja olin kaikkialta myöhässä. Sunnuntaina olin käymässä Käpylän kyläjuhlissa. Nautin aurinkoisesta kelistä  ja mielessäni hyräilin: "Luulin kaiken kauneudesta sanoneeni. Nyt huomaan, etten mitään tiennytkään." Tänään maanantaina kokkailin tofu-wokkia ja tyytyväisenä myhäilin: "Mielissään ui kalat, kanat, siat, naudat liemissään. Ei toista moista kattausta lie missään!" Tämän teoksen laulut ovat melkoisen tarttuvia ja kertovat ilmeisesti myös minun elämästäni tai ainakin tunkeutuvat tehokkaasti arkeeni - vaikka ensi-iltaan on vielä kokonainen kuukausi aikaa! 


Nyt, kuukausi ennen lapsosemme "laskettua aikaa" on saatu aikaan siis kokko, saunakemut, lavasteet, musaa, koreagrafiaa useimpiin kohtauksiin, neljä tikkiä koreografin sääreen sekä pahimman laatuinen korvamato jollottamaan yllätyskappaletta joka aamu. Mitä kuitenkin on vielä tekemättä on...loppu. Koko spektaakkelin loppukohtaus on vielä kaikille hyvin harmaata aluetta. Jotain päräyttävää ja traagista sen täytyy olla. Vaikken sitä aktiivisesti ajattelisikaan, aika ajoin mieleen nousee kysymys: kuinka niiden sitten lopulta käy? Ehdotuksia otetaan vastaan ;) 


Tänään teille avautui
Laura "leppoisa" LehtinenKuvat: Aapo Kahilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti